Kosten

Wat zijn de kosten van vervolgopleidingen duiken?

Beginnersopleidingen geef ik niet, want daarvoor kun je het best naar een NOB vereniging gaan. Je kunt daar prima leren duiken. Een vereniging heeft als voordeel dat je snel iemand vindt die met je wil duiken. Duikscholen adverteren juist, dat je bij hen snel kunt leren duiken. Sommige mensen vinden dat fijn. Ik vind die snelheid prima, maar net als met autorijden: je leert goed duiken door vaak doen. Dat is juist weer mogelijk bij een duikvereniging. De sfeer bij een vereniging is gemoedelijk en je krijgt de tijd om het duiken goed aan te leren.

Wat kan je wel bij Bert Moet doen?
(ik geef hooguit drie cursussen per jaar, want het moet een hobby blijven.)

Een cursus driftduiken volgen.
Bert is de auteur van de (NOB) specialisatie Driftduiken.
Theorie plus twee driftduiken (Oosterschelde) vanaf een boot kost € 85,- p.p. Ik kan vier duikers kwijt op mijn boot. We hebben dan nog goed bewegingsruimte.

Driftduiken voor mensen mét driftduikbrevet: €70,- p.p. Je maakt dan twee driftduiken.
Laat je meevoeren door de stroom, laat je daarbij vergezellen door scholen vis!

NITROX, de basiscursus wordt bij voorkeur aan een groep gegeven, tot 12 personen. Prijs per groep: €200,-. Ik geef je dan ook begeleiding bij de twee Nitrox duiken.

Wrakduiken, een kennismaking met wrakduiken in Oosterschelde of in de nabijheid van de Noordzeekust. Je gaat dan mee met een rubberboot van 4,70 meter lang, met 75 pk buitenboordmotor. Prijs per duik: € 50,-.

Begeleiding bij duiken vanaf de kant, in stromend water (Oosterschelde) of niet stromend water (Grevelingen of Veerse Meer). Prijs per duik: € 25,-.

Volgende pagina