Gegevens stroomatlas downloaden

Heb je Excel? Hier kun je verschillende tabellen met grafieken downloaden. Het zijn de stroomgegevens uit de HP33 van verschillende duikplaatsen.

Klik op de namen van de duikstekken, als het goed is opent Excel dan vanzelf.

Colijnsplaat boven stip 2012

Goese sas

Goes slurf

Heerenkeet – Schelphoek

Krabbenplaat (ZW Schouwen net buiten kering 2014)

Lodijkschegat

Lokkersnol

Noord van de haven van Kats. 2015 als 2009

Noord- Zuidbout

Plompe-toren-2019

Schelphoek 2019

Stavenisse

Strijenham Oesterdam

Vuilnisbelt Gorishoek

Wemeldinge – Kattendijke

Westkapelle

Westzijde haven Zierikzee

Wissekerke Westnol 2019

Zeelandbrug Noord

Zeelandbrug zuid richting Kats

Kleine gebruiksaanwijzing:
In het gele datumveld op het eerste blad zie je wanneer ik de tabel het voor het laatst heb aangepast. Is de tabel ouder dan 4 jaar, dan stel ik een mailtje op prijs. Ik heb geconstateerd dat de stroomatlasgegevens voor de Oosterschelde niet echt veel veranderd zijn in de afgelopen jaren (ik kijk al vanaf 2009).
Zet zelf onder “datum”, de door jou gewenste datum waarop je wilt duiken. Het veld rekent verder niet, het is een notitie voor jezelf.

Zoek in de getij gegevens getij 2020 Vlissingen of getij 2021 Vlissingen de twee HW tijden die bij de datum staan waarop je wilt duiken. Kijk gelijk of je dood of spring verwacht.
Zet onder “Spring of dood?” of je die dag kan uitgaan van spring of dood (dat kun je uit de getijdentabel halen). Ook dit is slechts een notitie voor jezelf. .

Zet in de twee gele velden onder “HW Vlissingen” de twee tijden HW voor de datum waarop je wilt duiken. Je hebt deze tijden zonet gevonden in het document getij Vlissingen. Gebruik voor de scheiding tussen uren en minuten een dubbele punt, dus bijvoorbeeld
10:25
Gebruik de aangegeven manier van invullen, anders snapt Excel je niet.

Excel geeft dan de tijden voor die dag waarop de verschillende stroomsnelheden gelden.
Als je onderin het scherm op “Grafiek 1” (of 2 of 3 of 4 ) drukt zie je een grafische weergave van de stroomsnelheid. Naar links is west, naar rechts is oost. Je kunt de grafiek kiezen die voor jouw tijd en dag geldt (dus van het eerste tij of juist het tweede, die van spring, of juist van dood).

Je kunt alleen in de gele velden iets neerzetten, de andere velden zijn beveiligd. Voor de Excelkenner, de beveiliging is zonder wachtwoord uit te zetten.

Je mag niet overal duiken. Hier kun je zien waar je mag duiken (geduld… 4 MB, dus gelijk opslaan!)

De stroomatlas. Staat ook hier tussen (Oost en West bij elkaar doen)